Pure oil

Kur galiu nusipirkti arbatmedžių aliejaus?

Arbatmedžių aliejaus galima lengvai įsigyti daugelyje internetinių parduotuvių ir iš produktus parduotuvėse parduodančių mažmenininkų, bet perkant norisi, kad kokybė atitiktų lūkesčius. Arbatmedžių aliejus skiriasi sudedamųjų dalių mišiniu ir paskirtimi, pavyzdžiui, aromaterapijai, tad šie du dalykai lemia, kokią naudą teikia skirtingi arbatmedžių aliejaus mišiniai.

Ar arbatmedžių aliejus skiriasi savo kokybe?

Arbatmedžių aliejus yra natūrali priemonės sudedamoji dalis, todėl vienas arbatmedžių aliejus gali labai skirtis nuo kito. Paimkite du obuolius: vienas gali būti žalias didelis ir kartokas, o kitas – raudonas mažas ir labai saldus. Skirtumas priklauso nuo augalo rūšies, auginimo sąlygų ir skynimo laiko.

Arbatmedžių aliejus yra kilęs iš Australijos, kur aborigenai daugybę metų naudojosi jo medicininėmis ypatybėmis. Arbatmedžiai puikiai auga Australijos klimato sąlygomis, ypač Naujojo Pietų Velso ir pietryčių Kvynslando pakrantėse. Šiuose regionuose auginamų arbatmedžių aliejus savo sudėtimi panašus į tą, kurį aborigenai naudojo šimtmečius.


Australijoje gaminamo arbatmedžių aliejaus sudėtyje paprastai yra didelis terpinen-4-olio kiekis – jis sudaro 30–40 %. Terpinen-4-olis – medžiaga, suteikianti arbatmedžių aliejui antiseptinių ir antimikrobinių ypatybių. Todėl aptikę arbatmedžių aliejaus su didele terpinen-4-olio koncentracija, galite džiaugtis tikrai veiksmingu arbatmedžių aliejumi.

Australijoje išgaunamas arbatmedžių aliejus gaminamas iš pražangialapių mirtenių (Melaleuca alternifolia), augančių tik Australijoje. Naujojoje Zelandijoje išgaunamas arbatmedžių aliejus gaminamas iš dviejų rūšių – Kunzea Ericoides ir Leptospermum Scoparium. Afrikoje auginamų ir skinamų arbatmedžių lapų aliejus išgaunamas iš augalo Leptospermum Petersonii.

Esmė: jei norite tokio pat arbatmedžių aliejaus, kurį prieš šimtus metų atrado aborigenai, ieškokite Australijoje gaminamo aliejaus.

Be to, būtinai patikrinkite, kokia yra arbatmedžių aliejaus, kurį ketinate pirkti, paskirtis. Ar jis skirtas aromaterapijai? Ar jį galima praskiesti ir tepti ant odos? Ar jis skirtas naudoti tik dėl kvapo? Tai svarbu. Odai tinkami arbatmedžių aliejai (dar žinomi kaip kosmetiniai) yra išgryninti ir patikrinti, ar nekenkia odai. Įsitikinkite, kad perkate tinkamą odai aliejų.

Net jei jau turite arbatmedžių aliejų, kuris išgaunamas Australijoje ir tinka naudoti odai, svarbu, kad jis turėtų informacinį lapelį ar naudojimo instrukciją. Skiedimas labai svarbus – jis užtikrina saugiausią aliejaus naudojimo būdą. Laikykitės instrukcijų ir galėsite mėgautis visa arbatmedžių aliejaus teikiama nauda.

Kur galiu nusipirkti plaukams skirto arbatmedžių aliejaus?

Arbatmedžių aliejus turi daug pranašumų. Ar žinojote, kad jis taip pat puikiai tinka plaukams? Nesvarbu, ar esate varginamas plaukų slinkimo, ar norite paskatinti plaukų augimą, ar tiesiog sutvarkyti įaugusius plaukelius – tam puikiai pasitarnaus arbatmedžių aliejus.

Arbatmedžių aliejus gali labai veiksmingai padėti įveikti problemas, dėl kurių slenka ir plonėja plaukai. Pavyzdžiui, tokių padarinių paprastai turi pleiskanos. Antiseptinės arbatmedžių aliejaus ypatybės puikiai tinka naikinant grybelį, plintantį ant pleiskanotos galvos odos. Įveikite pleiskanas ir atsisveikinkite su plaukų slinkimu.

Arbatmedžių aliejus taip pat yra puiki priemonė nuo įaugusių plaukelių. Jį galima naudoti kaip skutimosi toniką, kuris neleidžia plaukams įaugti į odą, arba kaip balzamą po skutimosi.

Plaukams skirtų ir skutimosi priemonių su arbatmedžių aliejumi galima pasigaminti namie arba dar paprasčiau – nusipirkti vaistinėje. Vaistinėse dažnai galima rasti gerą plaukų priežiūros produktų su arbatmedžių aliejumi asortimentą.

 

Kur galiu nusipirkti arbatmedžių aliejaus muilo?

Kai suprasite didžiulę arbatmedžių aliejaus naudą odai, norėsite jį naudoti kiekviename kasdienės odos priežiūros etape. Jei esate arbatmedžių aliejaus gerbėjas, jau galite rasti ir muilo su arbatmedžių aliejumi. Natūraliomis antiseptinėmis ypatybėmis išsiskiriantis aliejus kur kas geriau veikia nei antiseptinis rankų prausiklis.

Muilo su arbatmedžių aliejumi galite įsigyti vaistinėse.



Kur galiu nusipirkti arbatmedžių aliejaus, skirto odos priežiūrai?

Arbatmedžių aliejus – puiki priemonė problemiškų tipų odai, ypač kovojant su dėmėmis, spuogais ir pleiskanomis. Kaip natūralus antiseptikas, arbatmedžių aliejus gali neleisti plisti aknę ir spuogus sukeliančioms bakterijoms. Kai su šios rūšies bakterijomis kovojama nuo pat pradžių, nelieka jokių galimybių dėmėms ir spuogams atsirasti.

Arbatmedžių aliejus taip pat padeda gydant galvos odos ligas, pavyzdžiui: pleiskanas, grybelines ar mielių odos infekcijas, ir veikia kaip antiseptinė priemonė, gydant odos nubrozdinimus ar įdrėskimus.

Odos tepti 100 % koncentracijos arbatmedžių aliejumi negalima, jį visada reikia skiesti baziniu aliejumi ir tepti medvilniniu tamponėliu. Tai gali sukelti nepatogumų ir išeikvoti daug laiko. Pageidaujant arbatmedžių aliejaus efekto odai be papildomų darbų, geriausia nusipirkti produktų su jau įmaišytu arbatmedžių aliejumi. Vaistinėse rasite puikių priemonių su šiuo eliksyru.

 

Kur galiu nusipirkti veido prausiklį su arbatmedžių aliejumi?

Jei ketinate arbatmedžių aliejumi tepti veidą arba naudoti jį kaip prausiklį, atidžiai laikykitės gamintojo pateiktų skiedimo instrukcijų. Negalima naudoti veidui 100 % koncentracijos arbatmedžių aliejaus – jį būtina skiesti baziniu aliejumi. Tada tepkite juo veidą medvilniniu tamponėliu. Tačiau paprasčiausia ir saugiausia veidui naudoti iš anksto su arbatmedžių aliejumi sumaišytą veido prausiklį. Veido prausiklių ir kitų veido priežiūros priemonių su arbatmedžių aliejumi galite įsigyti vaistinėse.


Kur galima įsigyti arbatmedžių aliejaus žvakučių?

Ne taip gerai žinoma arbatmedžių aliejaus pritaikymo sritis – makšties higienai skirtos žvakutės su arbatmedžių aliejumi. Žvakutės – tai tabletės, kurias galima lengvai įvesti, leidžiant joms palaipsniui ištirpti ir gerinti intymios srities sveikatą. Dauguma arbatmedžių aliejaus žvakučių naudojamos 5–7 dienas, kad padėtų atkurti gerą intymios srities savijautą.

Naudojant arbatmedžių aliejų šioje subtilioje srityje, dar svarbiau įsitikinti aukšta produkto kokybe, kad ją būtų išbandęs patikimas tiekėjas. Todėl rekomenduojame tokių žvakučių ieškoti vaistinėse.


DUK – dažniausiai užduodami klausimai

Kas yra arbatmedžių aliejus?

Arbatmedžių aliejus yra natūralus aliejus, distiliuotas iš arbatmedžių augalų. Jis dažnai vadinamas eteriniu aliejumi, nes distiliuotame aliejuje sukaupiama tai, dėl ko augalas taip kvepia. Arbatmedžių aliejus iš pradžių buvo išgaunamas iš vietinių Australijos augalų, kuriuos aborigenai naudojo šimtmečius žaizdoms nuo infekcijos gydyti.

 

Iš kur kilęs arbatmedžių aliejus?

Arbatmedžių aliejus gaminamas iš arbatmedžių lapų. Australijos pakrančių regionuose auginamų arbatmedžių lapai garinami, kad iš jų būtų galima išspausti eterinį aliejų. Australijoje auginamas ir gaminamas arbatmedžių aliejus laikomas naudingiausiu odai, bet yra ir kitų rūšių arbatmedžių, augančių Naujojoje Zelandijoje ir Afrikoje.

 

Ar arbatmedžių aliejų naudoti saugu?

Arbatmedžių aliejus yra saugus naudoti sumaišius rekomenduojama koncentracija su baziniu aliejumi. Odai naudoti 100 % koncentracijos arbatmedžių eterinio aliejaus negalima. Jis visada turi būti skiedžiamas pagal gamintojo nurodymus tinkamu baziniu aliejumi, t. y. kokosų aliejumi. Dėl šios priežasties geriausia įsigyti arbatmedžių aliejaus su pridėtomis instrukcijomis.

 

Ar arbatmedžių aliejų saugu naudoti kūdikiams?

Kūdikių oda jautri, nes dar neturi suaugusiųjų odai būdingo atsparumo ir barjerinės funkcijos. Todėl geriausia pirkti iš anksto paruošus ar sumaišytus arbatmedžių aliejaus produktus, tinkamus naudoti kūdikiams. Namuose praskiesti mišiniai su baziniu aliejumi kelia didesnę jautrumo riziką.

 

Ar arbatmedžių aliejus tinka plaukams?

Arbatmedžių aliejus laikomas natūralia priemone nuo rimtų galvos odos problemų, t. y. niežtinčios galvos odos ir pleiskanų arba seborėjinio dermatito. Šie sutrikimai gali neigiamai paveikti plaukus, pavyzdžiui, pleiskanos taip pat yra susijusios su plaukų plonėjimu ir slinkimu. Pagrindinės priežasties pašalinimas turi teigiamą poveikį plaukų augimui ir plauko storiui.

 

Ar arbatmedžių aliejus turi galiojimo laiką?

Laikui bėgant arbatmedžių aliejaus sudėtis pasikeičia. Nors arbatmedžių aliejuje, kurio sudėtyje nėra vandens, neauga pelėsis ar bakterijos, kaip kad drėkiklyje, vis dėlto natūralios sudedamosios dalys laikui bėgant prastėja ir keičiasi. Norėdami užtikrinti visapusę arbatmedžių aliejaus naudą, būtinai patikrinkite produktų galiojimo laiką.

 

Ar arbatmedžių aliejus šalina odos išaugas?

Arbatmedžių aliejus gali veiksmingai pašalinti odos išaugas, tačiau tai nerekomenduojama. Arbatmedžių aliejus džiovina odos perteklių, kuris sudaro odos išaugą, bet gali sukelti ir aplink esančios odos srities sudirginimą bei paraudimą. Siekiant pašalinti odos išaugas, geriausia naudoti keratolitinę odą švelninančią medžiagą, pavyzdžiui, salicilo rūgštį.

 

Ar arbatmedžių aliejus atbaido blusas?

Tinkamos koncentracijos arbatmedžių aliejus gali padėti išvengti blusų. Daugumos komercinių arbatmedžių aliejaus blusų repelentų produktų sudėtyje yra nuo 0,1 iki 1 % arbatmedžių aliejaus. Jei tirpalą gaminate namie, jūsų naminiai gyvūnėliai gali praryti nesaugią arbatmedžių aliejaus dozę.

 

Ar arbatmedžių aliejų galima gerti?

Arbatmedžių aliejaus gerti ar nuryti negalima. Tinkamos koncentracijos atskiestas arbatmedžių aliejus yra saugus odai, tačiau praryti jį nesaugu.