Przetwarzanie danych osobowych – zawarcie umowy

W związku z zakupem naszych produktów niezbędne było przekazanie nam następujących danych osobowych:

Imię i nazwisko

Adres

Adres e-mail

Numer telefonu

Dane do płatności

Niniejsze dane są przetwarzane w celu zrealizowania zamówienia, a ich udzielenie jest niezbędne do sfinalizowania transakcji. Przechowujemy powyższe dane przez ograniczony okres czasu, niezbędny do realizacji zamówienia. Kiedy dane osobowe nie są już potrzebne podlegają usunięciu z naszej bazy danych.

Jeśli zamówienie ma być dostarczone pod wskazany adres, Państwa imię i nazwisko, adres, numer telefonu i adres e-mail zostaną przekazane firmie kurierskiej realizującej dostawę zamówionych produktów.

Udzielenie zgody na przetwarzanie oraz przechowywanie danych osobowych

Jeśli zaznaczyli Państwo pole „Tak, chcę otrzymywać newsletter” będziemy przechowywać Państwa adres e-mail oraz szczegóły zamówienia do momentu, kiedy nie będą już potrzebne. Będziemy je przechowywać aż do momentu rezygnacji z otrzymywania newslettera lub prośby z Państwa strony o nieprzesyłanie do Państwa informacji drogą mailową.

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych można wycofać w każdej chwili. Można to zrobić klikając w link znajdujący się w stopce wiadomości mailowej od nas, który pozwoli zrezygnować z newsletera lub poprzez poinformowanie nas bezpośrednio o chęci rezygnacji.

Polityka prywatności

Bez względu na to, czy przetwarzamy Państwa dane osobowe dla celów realizacji zamówienia, czy na podstawie udzielonej zgody, będziemy je zawsze przetwarzać bezpiecznie, z zachowaniem poufności regulowanej przez stosowne ustawodawstwo, w tym Ustawę o przetwarzaniu i ochronie danych osobowych.

Państwa dane osobowe będą używane jedynie w celu, dla którego zostały udzielone i zostaną usunięte, gdy ten cel zostanie zrealizowany lub przestanie być istotny. Korzystamy z usług osób trzecich w zakresie obsługi transakcji i realizacji zamówień poprzez nasz system CRM. Zawarliśmy z nimi umowy o przetwarzaniu danych osobowych i możemy zapewnić, że będą one stosować się do przepisów prawa w zakresie przetwarzania danych osobowych.

Dodawanie, poprawianie, przenoszenie i usuwanie Państwa danych osobowych

W każdej chwili mogą Państwo zwrócić się do nas z prośbą o informację, które z Państwa danych osobowych przetwarzamy. Poniżej podajemy dane kontaktowe, na które można przesyłać takie zapytania.

Australian Bodycare
Traevaenget 14
DK 5492 – Vissenbjerg
Tel.: +45 5048 3037
E-mail: mbm@australian-bodycare.com

Jeśli w Państwa danych osobowych znajdują się błędy, mogą Państwo zawsze zwrócić się do nas, abyśmy poprawili błędnie wprowadzone dane, podobnie jak zawsze mają Państwo możliwość wglądu w informacje, które przechowujemy w standardowych formatach (przesyłanie danych). Jeśli chcą Państwo zmienić lub przenieść swoje dane osobowe, polecamy kontakt pod adresem mailowym podanym powyżej.

Jeśli chcą Państwo wstrzymać zgodę na przetwarzanie przez nas Państwa danych osobowych lub ograniczyć zakres przetwarzania, również polecamy kontakt pod wskazanym wcześniej adresem mailowym.

Państwa dane osobowe (z wyłączeniem adresu mailowego), na których przechowywanie przez nas wyrazili Państwo zgodę w celu realizacji zamówienia, będą usunięte po 6 miesiącach od dnia realizacji zamówienia, a więc otrzymania produktu/usługi.

Aby wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych w postaci adresu mailowego (na który będziemy przesyłać Państwu nasz newsletter oraz informacje o ofertach i promocjach), należy klikając w link znajdujący się w stopce wiadomości mailowej od nas. Jeśli mają Państwo zastrzeżenia co do przetwarzania Państwa danych osobowych, możliwe jest skontaktowanie się z inspektoratem danych:

Borgergade 28.5,

1300 Copenhagen,

Tel.: +45 33 19 32 00

E-mail: dt@datatilsynet.dk

POLITYKA COOKIES

Dane kontaktowe

Australian Bodycare

CVR No .: 34226261

Traevaenget 14

DK 5492 – Vissenbjerg

Tel .: + 45 5048 3037

E-mail: mbm@australian-bodycare.com

Wprowadzenie – dla odwiedzających naszą stronę internetową

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookies, aby ułatwić Państwu korzystanie z naszego serwisu i zapewnić obsługę dopasowaną do potrzeb.

Nie jest łatwo wyjaśnić, czym dokładnie są pliki cookies – w dużym skrócie są to maleńkie „programy” służące do rejestrowania danych o Państwa aktywności na stronach internetowych. Używamy ich, oraz innych metod, aby sprawdzić jak wiele osób odwiedza naszą stronę i które witryny były najczęściej odwiedzane. Wszystko to w celu zapewnienia Państwu wygodnego i przyjemnego korzystania z naszej strony internetowej. Używając plików cookies można na wiele sposobów ulepszyć funkcjonowanie strony internetowej.

Co więcej, przetwarzamy także dane osobowe, które podacie Państwo wypełniając formularz kontaktowy. Przechowujemy te dane w celach im przeznaczonych, na przykład aby udzielić odpowiedzi na zadane pytanie.

Ustawa o ochronie danych osobowych (RODO) wejdzie w życie z dniem 25 maja 2018 roku. Zrobimy co w naszej mocy, aby przetwarzać dane zgodnie z jej zapisami, a więc upewnić się, że posiadamy Państwa zgodę na ich przetwarzanie.

Poniżej przedstawiamy w możliwie czytelny sposób w jaki sposób przetwarzamy i przechowujemy Państwa dane osobowe.

Pragniemy podkreślić, że w każdej chwili możecie Państwo napisać do nas, aby zadać pytanie dotyczące wykorzystania plików cookies oraz naszej polityki prywatności.

Jakie dane przechowujemy?

Przechowujemy jedynie te dane, na których przetwarzanie udzielili Państwo zgody wchodząc na naszą stronę internetową.

Dane, o które możemy poprosić:

„Dane osobowe” – to informacje, dzięki którym można zidentyfikować użytkownika strony lub dane osobiste, takie jak imię i nazwisko, adres mailowy lub numer telefonu.

„Inne informacje” – to może być nazwa Państwa firmy, branża, dla której Państwo pracują lub rodzaj przeglądarki użytej w celu przeglądania naszej strony internetowej.

Nie gromadzimy „danych poufnych”, takich jak osobiste przekonania, przynależność religijna, rasa, pochodzenie itp. Jeśli zaszłaby potrzeba, aby uzyskać od Państwa poufne dane podkreślilibyśmy ten fakt przed przekazaniem danych i poprosili o wyrażenie zgody.

W jaki sposób gromadzimy dane?

Odbywa się to na dwa różne sposoby – bezpośrednio i pośrednio.

Bezpośrednie gromadzenie danych to na przykład:

Udzielenie przez Państwa informacji w formularzu kontaktowym dostępnym na naszej stronie internetowej (bez względu na to, czy dane będą przechowywane przez ograniczony okres czasu).

Komunikacja pisemna – drogą mailową, poprzez czat online lub listownie.

Udzielenie odpowiedzi na pytania zawarte w przesyłanych przez nas ankietach i kwestionariuszach.

Gromadzimy dane pośrednio i automatycznie, kiedy odwiedzają Państwo naszą stronę internetową. Podczas pierwszej wizyty na naszej stronie (podobnie jak w przypadku wielu innych stron internetowych) zgadzają się Państwo na użycie przez nas plików cookies. Pliki cookies pomagają nam gromadzić dane dotyczące użytkowania naszej strony internetowej i korzystania z naszych usług. Dane gromadzone przy użyciu plików coookies to na przykład:

Dane o ruchu (cyfrowe)

Lokalizacja

Przeglądarka

A także wiele innych danych, których nie da się wykorzystać do rozpoznania Państwa osobiście. Te dane są używane, aby stwierdzić, ile użytkowników odwiedziło naszą stronę, ilu z nich skontaktowało się z nami i jak wiele osób decyduje się na zakup naszych produktów. Te dane są przechowywane w postaci statystyk.

Te dane nie mogą być użyte do zidentyfikowania użytkowników i będą automatycznie przekierowywane do programu zwanego „Google Analytics”, o którym więcej można przeczytać tutaj: Google Analytics.

Jeśli kiedykolwiek będą Państwo potrzebować wglądu w to, jakich plików cookies (i innych) używamy, wskazówki dla różnych przeglądarek można znaleźć tutaj: Manage Cookies.

Jeśli chcieliby Państwo dowiedzieć się, które pliki cookies są używane najczęściej, można to sprawdzić na danskemedier.dk

W jakich celach/w jaki sposób wykorzystujemy gromadzone przez nas dane?

Jest wiele powodów, dla których gromadzimy Państwa dane i wiele sposobów, na jakie je wykorzystujemy. Poniżej znajduje się lista najczęstszych powodów i sposobów przechowywania danych.

Aby zoptymalizować działanie naszej strony internetowej, chcemy wiedzieć co zrobić, aby uczynić Państwa wizytę na naszej stronie przyjemniejszą a serwis łatwiejszy w obsłudze.

Aby wyświetlać treści marketingowe dotyczące jednego z naszych produktów po zakończeniu przeglądania naszej strony internetowej poprzez inne strony internetowe/media. Również, aby zapobiec wyświetlaniu Państwu treści marketingowych dotyczących produktów, które już Państwo zakupili.

Aby odpowiedzieć na zadane przez Państwa pytanie.

Aby dowiedzieć się ile osób odwiedza naszą stronę w danym dniu, miesiącu i roku.

Istnieje wiele powodów, dla których gromadzimy Państwa dane, ale przede wszystkim robimy to w celu rozwijania naszej działalności gospodarczej, a także, aby uczynić doświadczenie użytkownika odwiedzającego stronę oraz naszych Klientów przyjemniejszym.

Dostęp do danych osobowych, ich edycja i usuwanie

Zachęcamy do kontaktowania się z nami w celu dowiedzenia się, jakie z Państwa danych przechowujemy i usunięcia danych, na których przechowywanie nie wyrażacie Państwo zgody.

Omówiliśmy powyżej ze szczegółami i w czytelny sposób zagadnienia związane z gromadzeniem przez nas danych poprzez naszą stronę internetową, mając nadzieję, że pomoże to Państwu zrozumieć w jakim celu, w jaki sposób i kiedy wykorzystujemy te dane.

Gwarantujemy, że dane są przechowywane i przetwarzane w sposób bezpieczny i nie będą udzielone ani sprzedane osobom postronnym.