Pure oil

Kde môžem kúpiť olej Tea Tree?

Olej Tea Tree sa dá ľahko kúpiť v mnohých internetových a klasických predajniach, pri kúpe si však preverte, či kvalita vyhovuje účelu, na ktorý chcete olej použiť. Oleje Tea Tree sa líšia podľa zmesi zložiek a tiež určeného použitia, ako napr. pre aromaterapiu, od čoho sa odvíjajú výhody, ktoré zmesi oleja Tea Tree poskytnú.

Existujú rozdiely v kvalite olejov Tea Tree?

Olej Tea Tree je prírodnou zložkou, čo znamená, že jednotlivé oleje Tea Tree sa môžu medzi sebou líšiť. Ak vezmete napríklad 2 jablká, jedno môže byť zelené, veľké a mierne horké, kým druhé môže byť červené, malé a veľmi sladké. Rozdiel závisí od odrody stromu, podmienok pre rast a od doby zberu.

Olej Tea Tree bol pôvodne získaný z Austrálie, kde miestne pôvodné obyvateľstvo využívalo jeho liečivé vlastnosti po mnoho rokov. Čajovníkové kríky prirodzene prospievajú v podnebí Austrálie, obzvlášť na pobreží Nového južného Walesu a v oblasti juhovýchodného Queenslandu. Olej Tea Tree, získaný z týchto regiónov, je podobný svojim zložením oleju, ktorý využívajú pôvodní obyvatelia po stáročia.


Olej Tea Tree z Austrálie má obvykle vysoký, 30-40% obsah zložky zvanej terpinen-4-ol. Terpinen-4-ol je zložkou, ktorá dodáva oleju Tea Tree antiseptické a antimikrobiálne vlastnosti. Preto je potrebné hľadať olej Tea Tree s vysokým obsahom terpinen-4-ol, teda olej, ktorý výborne účinkuje.

Olej Tea Tree, ktorý pochádza z Austrálie, sa získava z odrody čajovníka nazývanej Melaleuca alternifolia – rastliny, ktorá sa prirodzene vyskytuje len v Austrálii. Olej Tea Tree, pochádzajúci z Nového Zélandu, sa získava z 2 odrôd nazývaných Kunzea Ericoides a Leptospermum Scoparium. Olej Tea Tree, pochádzajúci z Afriky, sa získava z odrody rastliny nazývanej Leptospermum Petersonii.

Spodný riadok: Ak chcete získať tie isté vlastnosti, aké miestni domorodí obyvatelia objavili pred stovkami rokov, potrebujete nájsť olej Tea Tree, pochádzajúci z Austrálie.

V neposlednom rade treba dobre skontrolovať, pre akú funkciu je určený olej Tea Tree, ktorý máte v úmysle kúpiť. Je navrhnutý pre aromaterapiu? Je navrhnutý na riedenie a použitie na kožu? Je navrhnutý len pre parfumovanie? Veľmi na tom záleží. Olej Tea Tree, ktorý je bezpečný pre použitie na pokožku (známy tiež ako kozmetický prípravok), je čistený a má kontrolované zloženie s ohľadom na bezpečnosť pre použitie na pokožku. Preverte, či kupujete prípravok, vhodný pre použitie na pokožku.

Keď máte olej Tea Tree, ktorý pochádza z Austrálie a je bezpečný pre použitie na pokožku, treba sa uistiť, či je olej doplnený o leták alebo návod na použitie. Správne riedenie je mimoriadne dôležité. Zaisťuje, že používate olej najbezpečnejším možným spôsobom. Postupujte podľa návodu a budete sa neobmedzene tešiť zo všetkých výhodných vlastností oleja Tea Tree.

Kde môžem kúpiť olej Tea Tree pre vlasy?

Olej Tea Tree má mnoho výhodných vlastností. Vedeli ste, že je tiež vynikajúci pre vlasy? Či už trpíte vypadávaním vlasov, chcete posilniť rast vlasov, alebo jednoducho chcete ošetriť vrastené vlasy, olej Tea Tree môže byť riešením.

Olej Tea Tree dokáže účinne pomôcť ošetriť stav, ktorý spôsobuje vypadávanie a stenčovanie vlasov. Napríklad lupiny môžu bežne spôsobiť obidva stavy. Olej Tea Tree vďaka antiseptickým vlastnostiam pôsobí proti kvasinkám, ktoré sa premnožia na pokožke hlavy, reagujúcej tvorbou lupín. Vzoprite sa lupinám a zamávajte na pozdrav vypadávaniu vlasov.

Olej Tea Tree je tiež vynikajúcim liečivým prípravkom na prevenciu vrastania vlasov. Môže sa použiť ako tonikum po holení, pomáha predchádzať tvorbe vrastených vlasov a môže sa tiež použiť ako balzam po holení.

Vlasové produkty a prípravky na holenie s olejom Tea Tree sa dajú vyrobiť doma, alebo jednoduchšie kúpiť v lekárni, alebo drogérii. V lekárňach je často dobrý výber produktov na vlasy s obsahom oleja Tea Tree.

 

Kde môžem kúpiť mydlo s obsahom oleja Tea Tree?

Keď si uvedomíte obrovské výhody oleja Tea Tree, ktoré prináša pre vašu pokožku, budete ho chcieť zakomponovať do každého kroku vašej rutinnej starostlivosti. Ak ste fanúšikom oleja Tea Tree, teraz oceníte, že je k dispozícii aj mydlo s obsahom oleja Tea Tree. Vďaka prírodným antiseptickým vlastnostiam je to celkovo lepšia voľba, ako kúpa antiseptického prípravku na umývanie rúk.

Mydlá s olejom Tea Tree sa dajú kúpiť v lekárňach a drogériách.



Kde môžem kúpiť prípravok na starostlivosť o pokožku s obsahom oleja Tea Tree?

Olej Tea Tree je výborným prípravkom pre problémové typy pleti, obzvlášť pre vyrážky, pupienky a lupiny. Ako prirodzené antiseptikum môže olej Tea Tree pomôcť predchádzať rozšíreniu baktérií, spôsobujúcich akné a vyrážky. Keď je tento typ baktérie podchytený, vyrážky a pupienky sa nedokážu sformovať.

Olej Tea Tree je tiež nápomocný pri liečení stavov pokožky hlavy, ako sú lupiny a infekcie kože na báze húb alebo kvasiniek, ako aj pri antiseptickom ošetrení odretých a poškrabaných miest na pokožke.

Olej Tea Tree sa nikdy nesmie používať na pokožku v 100% koncentrácii. Vždy musí byť zriedený s nosným olejom a aplikovaný pomocou vatového tampónu. Procedúra sa zdá byť komplikovaná a náročná na čas. Ak však chcete využiť výhody oleja Tea Tree pre pokožku a vyhnúť sa komplikáciám, najlepšie a najjednoduchšie je kúpiť produkty, ktoré už obsahujú zamiešaný olej Tea Tree. Vynikajúcim riešením sú roztoky z lekární a drogérií.

 

Kde môžem dostať olej Tea Tree pre čistenie tváre?

Ak plánujete použiť olej Tea Tree na tvár, alebo ako prostriedok na čistenie tváre, musíte dôsledne dodržiavať pokyny výrobcu pre riedenie. Olej Tea Tree sa nikdy nesmie používať na tvár v 100% koncentrácii a musí sa vždy zmiešať s nosným olejom. Potom sa aplikuje na tvár pomocou vatového tampónu. Najjednoduchším a najbezpečnejším spôsobom použitia oleja Tea Tree na tvár je však zakúpenie prípravku na čistenie tváre, ktorý je už namiešaný a pripravený na použitie. Prípravky na čistenie tváre s olejom Tea Tree sa dajú kúpiť v lekárňach a drogériách.

 

Kde môžem kúpiť čapíky s obsahom oleja Tea Tree?

Menej známe použitie oleja Tea Tree je pre vaginálnu hygienu vo forme čapíkov s obsahom oleja Tea Tree. Čapíky alebo tabletky, ktoré sa dajú ľahko intímne použiť, sa rozpúšťajú postupne a tak pôsobia na úpravu zdravotného stavu v oblasti vagíny. Väčšina čapíkov s obsahom oleja Tea Tree je navrhnutých na použitie počas 5 až 7 dní, kedy pomôžu nastoliť rovnováhu prostredia vagíny.

Keď používate olej Tea Tree na takých delikátnych miestach, je mimoriadne dôležité nájsť čapíky s obsahom oleja Tea Tree, ktoré majú vysokú kvalitu a ktoré boli testované renomovaným dodávateľom – odporúčame lekárne a drogérie.


Často kladené otázky

 Čo je olej Tea Tree?

Olej Tea Tree je prírodný olej destilovaný z listov čajovníka. Často sa tiež nazýva esenciálny olej, pretože destilované oleje zachytávajú esenciu rastliny, po ktorej má špecifickú vôňu.

Olej Tea Tree bol pôvodne získaný z rastlín v Austrálii, kde miestni domorodí obyvatelia používali tento olej po stáročia na podporu hojenia rán bez infekcie.

 

Odkiaľ pochádza olej Tea Tree?

Olej Tea Tree sa vyrába z listov čajovníkového stromu. Jeho prirodzeným domovom sú pobrežné regióny Austrálie. Z listou sa parným procesom uvoľňuje esenciálny olej Tea Tree. Olej Tea Tree, pochádzajúci z Austrálie, sa považuje za najviac prospešný pre pokožku, avšak existujú aj oleje z iných odrôd rastlín, dostupné v krajinách ako Nový Zéland a Afrika.

 

Je olej Tea Tree bezpečný?

Olej Tea Tree je bezpečný pre používanie, ak je zamiešaný s nosným olejom v odporúčanej koncentrácii. Esenciálny olej Tea Tree sa nikdy nesmie používať na pokožku v 100% koncentrácii. Namiesto toho sa vždy musí riediť podľa pokynov výrobcu zmiešaním s vhodným nosným olejom, napr. kokosovým. Preto je najlepšie kúpiť olej Tea Tree s príslušným návodom.

 

Je olej Tea Tree bezpečný pre malé deti?

Pokožka malých detí je považovaná za citlivú, pretože ešte nemá vybudovanú odolnosť a ešte neplní funkciu bariéry ako dospelá pokožka. Z toho dôvodu je najlepšie kupovať produkty s olejom Tea Tree, ktoré sú zmiešané a pripravené na použitie a ak je to možné, je o nich prehlásené, že sú vhodné pre použitie u malých detí. Domáca príprava zmesi s nosným olejom prináša zvýšené riziko precitlivenej reakcie.

 

Je olej Tea Tree dobrý pre vlasy?

Olej Tea Tree sa považuje za prírodný liečivý prostriedok pre niekoľko stavov pokožky hlavy, t.j. svrbivú pokožku hlavy a lupiny alebo seboroickú dermatitídu, ktoré môžu ovplyvňovať kvalitu vlasov. Napríklad lupiny majú súvis so stenčovaním a vypadávaním vlasov. Ošetrenie korienkov vlasov môže mať priaznivý vplyv na rast a hrúbku vlasov.

 

Má olej Tea Tree obmedzenú trvanlivosť?

Postupom času sa zloženie oleja Tea Tree mení. Olej Tea Tree neobsahuje vodu a preto sa nebudú tvoriť plesne a baktérie ako v hydratačných prípravkoch, prírodné zložky sa však postupom času znehodnocujú a menia. Výhodné vlastnosti olej Tea Tree využijete, ak zvolíte olej pred dátum expirácie.

 

Odstraňuje olej Tea Tree znamienka na koži?

Olej Tea Tree môže byť účinný pri odstraňovaní kožných znamienok, avšak neodporúča sa používať na tento účel. Olej Tea Tree pôsobí tak, že vysušuje prebytočné formy kože a kožného znamienka, môže však viesť k podráždeniu a začervenaniu okolitej kože. Na odstránenie kožných znamienok je najlepšie použiť keratolytikum, kožu zjemňujúci prípravok, akým je kyselina salicylová.

 

Odpudzuje olej Tea Tree muchy?

Olej Tea Tree môže pomôcť odpudzovať muchy, ak sa používa vo vhodnej koncentrácii. Väčšina komerčných repelentných prípravkov proti muchám s olejom Tea Tree využíva koncentráciu medzi 0,1 a 1%,. Pri domácej príprave hrozí riziko pre domáce zvieratá, ktoré môžu vdýchnuť nebezpečnú dávku oleja Tea Tree.

 

Môžete piť olej Tea Tree?

Olej Tea Tree sa nesmie vdýchnuť, piť ani prehltnúť. Olej Tea Tree je bezpečný výlučne pre použitie na pokožku, pokiaľ je riedený v správnej koncentrácii, avšak nie je bezpečný pri prehltnutí.